Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: seaden
Категория: Технологии
Прочетен: 70293
Постинги: 20
Коментари: 25
Гласове: 95
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
14.06.2011 13:31 - Био Станция Алфа или нова история за марсиански илюзии
Автор: seaden Категория: Технологии   
Прочетен: 1555 Коментари: 0 Гласове:
0



От astrobio.eu
Наскоро в медиите се появи съобщение, че астроном-аматьор е открил на повърхността на Марс обитаема база (!), която в последсвие нарекъл Био Станция Алфа. Това бързо предизвика серия от реакции и много медии в САЩ и по света отразира тази сензационна новина, разбира се прибързано.

"Откритието" е станало съвсем случайно докато астрономът е разглеждал снимки на Google Mars. Там сред многобройните пиксели откроил нещо ивицообразно, което наподобявало "база" и така се родило "откритието", че все пак има нещо конспиративно около това, какво знае НАСА за тази "база". (Щом я има на снимките то това означава, че нещо все пак не е както трабва, нали?)

В действителност, това не е космическа станция или база Марс. Дори не е някакъв вид структура, която се е създала по естествен начин по повърхността на Червената планета подобно на пясъчните дюни там.

Какво всъщност показва мястото на Google Mars- само една купчина от 11 лошо възпроизведени пиксела. Линейна серия изобразена на снимките е артефакт, вероятно причинен от космическите лъчи, ударящи почти постоянно Марс Експрес.
image

Според Таня Харисън ( планетарен учен в Malin Space Science Systems) на снимката виждаме именно удари от космически лъчи, които се наблюдават много често от учените занимаващи се със планетарни изследвания.

Това изображение по-долу е оригиналната фотография, взета от Mars Express High Resolution Stereo Camera image (H5620_0000_ND), направена на 18 май 2008 г. ( тук е връзката на оригиналното изображение):

image

На това изображение вече наистина става ясно, че това е артефакт предизвикан от удари на космически лъчи.

А ето и една снимка на същото място направена на 25. 01. 2010 година:

image
На този образ, всеки пиксел отговаря на около 6.25 м, и е с по-висока резолюция от тази, която е на разположение от Марс Експрес, на която изображенията са с около 10 метра на пиксел. Очевидно е, че няма структура или друго необичайно нещо в това място, като изключим северните полярни пясъчни дюни.

Така предоставените ни доказателства показват, че отново обществото е било подведено с факта, че някой иска да си направи реклама от това като обяви, че е открил живот на Марс и то не какъв да е а разумен.

Това разбире се не е първият път когато някой се опитва да трупа слава на гърба на "бедните марсианци". Нека само да припомним няко от артефактите, които привлякоха вниманието на обществеността през годините: Лице на Марс, Човек на Марс, Сигнали от Марс, в исторически аспект, канали, морета, растителност и какви ли още не спекулации. Сега се прибавя и Био Станция Алфа!

Тъй като разбираме значението от това да се казва и показва истината ще има още няколко последователни статии за по-горе изброените артефакти и историите около тях.

иЗТОЧНИК НА ИНФОРМАЦИЯТА; ASTROBIO.EU
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене